Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Τι είναι μια πεποίθηση;


Τι είναι μια πεποίθηση;

Οι πεποιθήσεις μας διαμορφώνονται από τα συμπεράσματα μας για τον κόσμο γύρω μας. Ας δούμε ένα παράδειγμα:

Φανταστείτε ότι είστε ένα μικρό παιδί 8 χρονών, και είστε έτοιμος να συμμετάσχετε στο πρώτο σας παιχνίδι μπάσκετ με μερικά παιδιά της γειτονιάς. Είστε νευρικος, αλλά βλέπετε οτι τα άλλα παιδιά παίζουν καλά, έτσι ώστε να σας φαίνεται δυσκολο . Το παιχνίδι αρχίζει και 'εχετε κατάφερει να παίξετε όταν ξαφνικά η μπάλα πετιέται σε σας και βλεπετε οτι πηγαίνει σιγουρα προς το καλάθι. Χτυπατε την μπαλα , και. . . χάνετε το καλάθι. Οι συμπαίκτες σας αναστατώνονται και να αρχίζουν να σας φωνάζουν, σας λένε ότι δεν ξέρετε μπάσκετ . Φυσικά, αισθάνεστε τρομερά και ντρέπεστε για την έλλειψη των ικανοτήτων σας στο γήπεδο.

Τι θα κάνετε στη συνέχεια θα καθορίσει το κατά πόσον μια περιοριστική πεποίθηση θα σχηματιστεί ή όχι. Μπορει να προβείτε σε εναν όρκο οτι ποτέ δεν θα παίξετε μπάσκετ και πάλι, Ή μπορει να σηκώσετε το πηγούνι σας και να προσπαθήστε ξανά

Αντλώντας ένα συμπέρασμα ότι είστε κακός στο μπάσκετ (ή οτιδήποτε άλλο) θα δημιουργήσετε μια περιοριστική πεποίθηση. Όχι μόνο θα αποφεύγετε να παίζετε μπάσκετ ή αθλητικές δραστηριότητες, από εκείνο το σημείο, μπορεί, επίσης, να έχετε αρνητικές πεποιθήσεις σχετικά με την ικανότητά σας οτι δεν κανετε τίποτα καλά και στο μέλλον!

Οι περιοριστικές πεποιθήσεις συνήθως ξεκινανε όταν κάποιος προφέρει ένα αρνητικό σχόλιο για σας. Εάν οι γονείς σας ή άλλα πρόσωπα κύρους στη ζωή σας λενε συνεχώς ότι δεν μπορείτε να μάθετε ή οτι είστε άτυχος, ίσως άρχισετε να τα πιστεύετε αυτα - και μπορεί να τα πιστεύετε ακόμα!

Είναι επίσης εύκολο να διαμορφώσετε ενα περιορισμο στις πεποιθήσεις σας και μέσα από αρνητικές σκέψεις. Ακόμη και αν κανείς δεν είπε ποτέ ότι ειστε ανικανος ή ότι ποτέ δεν θα επιτυχετε στη ζωή, μπορεί να έχετε σχηματίσει παρόμοια συμπεράσματα με βάση προηγούμενες «αποτυχίες» σας. Εάν έχετε δοκιμάσει κάτι μια φορά και δεν το κανατε καλά μπορεί να έχετε πει στον εαυτό σας "Ξεχάσε το, είναι μια χαμένη υπόθεση,« ακόμη κι αν τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια! (Είναι εκπληκτικό το πόσο σκληροί μπορούμε να είμαστε με τον εαυτό μας κατά καιρούς, έτσι δεν είναιWink

Ωστόσο, οσο τρομερα αν ακούγονται αυτα υπάρχει ένας μικρός σπόρος από καλά νέα που περιλαμβάνονται μέσα σε αυτα . Ακριβώς όπως μπορείτε να δωσετε μορφή σε περιοριστικές πεποιθήσεις σχετικά με τις ικανότητες σας, μπορειτε επίσης να προκαλέσετε ενδυνάμωση των πεποιθήσεωνπου θα πάρουν τη θέση τους και να παρετε ολα οσα επιθυμείτε!

Η πίστη δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια επιλογή για να δείτε που ειναι η αλήθεια σας.

Αυτό είναι σωστό? Μπορείτε να ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ σας. Δεν χρειάζεται να ζήσετε μια ζωή που εμποδίζεται από τον περιορισμούς ή αρνητικές πεποιθήσεις - μπορείτε να την αλλάξετε ανά πάσα στιγμή!

Ρίξτε μια ματιά στη λίστα των επιθυμιών σας και επιλέξετε ένα πράγμα από τη λίστα. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι ένα από τα στοιχεία στον κατάλογό σας είναι να προσελκύσετε 10,000.00€ ώστε να μπορείτε να πληρώσετε ενα χρέος.

Πιστεύετε πραγματικά ότι είναι δυνατό για σας να προσελκύσετε 10,000.00€; Πιστεύετε ότι σας αξίζει αυτο το χρηματικό ποσό; Τι συναισθήματα προκύπτουν όταν σκέφτεστε γι 'αυτό;

Εάν αισθάνεστε νευρικοί, ένταση, άγχος ή φόβο - δεν πιστεύετε πραγματικά μπορείτε να το έχετε.

Bingo! Μπορεί να εντοπίστηκε μόλις μια περιοριστική πεποίθηση. Αν πραγματικά πιστεύατε οτι θα μπορούσατε να το έχετε, τότε θα αισθανόσασταν ήρεμοι και σίγουροι γι 'αυτό, σωστά; Αντ 'αυτού, το μυαλό σας αρχίζει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, "Ουάου, αυτό είναι πολλά χρήματα Θα μου πάρει μήνες για να κερδίσω αυτά τα χρήματα Πώς θα τα πάρω δεν μπορώ να δω καποιο δυνατό τρόπο.!; Είναι απελπιστικό ! "

Σημειώστε ότι κάποιες από τις παραπάνω σκέψεις επικεντρώνονται στο "πώς" - μην ανησυχείτε για αυτές, επειδή θα το αναλύσουμε περισσότερο αργοτερα . Προς το παρόν, να επικεντρώθήτε μόνο στις εκφράσεις δυσπιστίας και αμφιβολίας.

Μόλις εντοπίσατε μια περιοριστική πεποίθηση, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να την αλλάξετε, "Γιατί είναι δυνατό." Όταν έχετε μια περιοριστική πεποίθηση, το μυαλό σας είναι απασχολημένο να απαγγέλει όλους τους λόγους για τους οποίους η επιθυμία σας δεν είναι δυνατή. Αν στρέψετε την προσοχή σας στο γιατί αυτό είναι δυνατό, μπορείτε να μετατρέψετε τον περιορισμό των πεποιθήσεων.

Εδώ είναι πώς να το κάνουμε:

Πάρτε ένα φύλλο χαρτί και να σχεδιάστε μια γραμμή στο κέντρο του . Στο πάνω μέρος της σελίδας πάνω από την αριστερή στήλη γράψτε , «Γιατί δεν είναι δυνατό." Στο πάνω μέρος της σελίδας πάνω στη δεξιά στήλη γράψτε , «γιατί αυτό είναι δυνατό."

Πρώτον, καταλήξτε ποιοι ειναι οι λόγοι, που η επιθυμία σας δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί και γράψτε τους στην αριστερή στήλη. Αυτό πρέπει να είναι εύκολο, αφού έχετε πιθανώς πολλές αρνητικές πεποιθήσεις σχετικά με αυτό το στόχο.

Τώρα, ήρθε η ώρα για τη μετατροπή αυτών των αρνητικών πεποιθήσεων ! Στη δεξιά στήλη, γράψτε κάτω μερικές ιδέες για το λόγο που , είναι δυνατόν να προσελκύσετε 10,000.00.

Γιατί δεν είναι δυνατό

- Μπορώ να κερδίσω κάποια χρήματα μονο απο τη δουλειά μου.

- Δεν έχω άλλες προοπτικές για να πάρω περισσότερα χρήματα.

- Είμαι χρεωμένος μέχρι τα αυτιά μου γι 'αυτό δεν μπορώ να πάρω ένα δάνειο.

- Κανείς δεν θα με βοηθήσει.

- Αμφιβάλλω αν θα μπορούσα να πάρω μια καλύτερη δουλειά.

- Δεν έχω χρόνο για μια δεύτερη δουλειά.


Γιατί αυτό είναι δυνατόν

- Χρήματα μπορεί να έρθουν σε μένα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

- Θα ήθελα να πάρω μια καλύτερη εργασία που πληρώνομε περισσότερο.

- Θα μπορούσα να βρω μια μεγάλη ευκαιρία.

- Θα μπορούσα να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση.

- Το σύμπαν έχει πόρους που δεν θα μπορούσα καν να μαντέψω.

- Άλλοι άνθρωποι έχουν λάβει απροσδόκητα χρηματικά ποσά πριν απο μενα , ώστε να μπορεί να συμβεί και σε εμενα αυτο .

Παίρνετε μια ιδέα. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία που εχετε στη λίστα σας "γιατί αυτό είναι δυνατόν" είναι στην πραγματικότητα πιστευτά ΓΙΑ ΕΣΑΣ. Αν δεν τα πιστεύετε πραγματικά, αυτή η άσκηση δεν θα λειτουργήσει. Πρέπει να είστε πρόθυμοι να πιστέψετε ότι υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για το σύμπαν να σας παραδώσει την επιθυμία σας - ακόμα κι αν δεν έχετε ιδέα πώς θα έρθουν ολα .

Στη συνέχεια, αφού έχετε τη λίστα των λόγων για τους οποίους η επιθυμία σας είναι δυνατή , κόψτε το χαρτί στη μέση και πετάξτε στην αριστερή στήλη! καψτε την , βάλτε τη σε καδο απορριμμάτων, κάντε ό, τι θέλετε να την καταστρέψετε , αλλά επιβεβαιώστε ότι τα εμπόδια αυτά δεν υπάρχουν πια στη ζωή σας.

Αντ 'αυτού, κάθε φορά που θα βρείτε τον εαυτό σας να ειναι σε πανικό ή αμφιβολίες σχετικά με το πράγμα που θέλετε να προσελκύσετε , να ξαναδιαβάσετε λίστα των λόγων για τους οποίους είναι δυνατό. Επιβεβαιώνοντας και πάλι ότι είναι πραγματικά δυνατό. Οσο περισσότερο το κάνετε αυτό, τόσο περισσότερο θα αρχίσετε πραγματικά να το πιστέψετε .

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ίδια διαδικασία για την αντιμετώπιση θεμάτων χαμηλής αυτοεκτίμησης. Πιστεύετε οτι πραγματικά σας αξίζει να είστε ευτυχισμένος, υγιής και πλούσιος; Αν όχι, κάνετε ακόμα δύο λίστες: μία για τους λόγους που δεν αξίζετε να έχετε τα πράγματα που θέλετε, και μια για τους λόγους για τους οποίους εσείς το αξίζετε . Στη συνέχεια, καταστρέψτε τον κατάλογο των λόγων για τους οποίους δεν το αξίζετε , και να κρατήστε τον κατάλογο των λόγων για τους οποίους αξίζετε.

Χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι μια περιοριστική πεποίθηση, αλλά εγκυμονεί και βαρύ συναισθηματικό φορτιο και μπορεί να χρειαστεί να μεταμορφωθεί. Κάθε φορά που εσείς ή κάποιος άλλος σας παρέδωσε ένα αρνητικό μήνυμα στο υποσυνείδητο μυαλό σας στο παρελθόν, αυτό προκάλεσε μια συναισθηματική αντίδραση που βοήθησε να μπλοκάρετε την πραγματικότητά σας.

Ένας τρόπος για να το αντιστρέψετε αυτο είναι να χρησιμοποιήσετε θετικές επιβεβαιώσεις σε συνδυασμό με θετικά συναισθήματα.

Όπως μπορείτε αναθεώρησετε λίστα των λόγων για τους οποίους σας αξίζουν καλά πράγματα στη ζωή σας, ας πείτε πράγματα όπως αυτά για τον εαυτό σας:

"Είμαι καλός άνθρωπος."
"Ολα εξελίσσονται καλα για μένα."
«Είμαι ταλαντούχος και επιτυχημένος ."
«Η αφθονία είναι αναφαίρετο δικαίωμα μου."
«Μου αξίζει να είμαι ευτυχισμένος και υγιείς."
«Εγώ αγαπω τον εαυτό μου."
«Οι αλλοι άνθρωποι με αγαπούν πάρα πολύ."

Ενώ λέτε αυτά τα πράγματα για τον εαυτό σας,. Εγχύστε την αφθονία της αγάπης, της συμπόνιας και τρυφερότητα στο ύφος σας και το υποσυνείδητο μυαλό σας θα είναι πολύ πιο δεκτικό στα μηνύματα. Με την πάροδο του χρόνου, θα απολαύσετε και στην αντικατάσταση των αρνητικών μηνυμάτων.


http://o-nomos-tis-elksis.forumgreek.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου